29 de desembre 2006

EL FUTUR QUE ENS INTERESSA

Història d'un futur,
Esquerra prenem el relleu

Sens dubte, el creixement de la vila és un dels factors clau del canvi profund que està experimentant Molins de Rei. Avui ja som gairebé 25 mil habitants i en els pròxims anys arribarem als 30 mil.

D'un temps ençà la preservació de la nostra identitat, cultura i model de convivència s'ha convertit en un tema d'interès per a la població, i per Esquerra és una de les prioritats de l'agenda política dels propers anys. Atesa la situació actual i futura, és fa necessari reforçar i promocionar la nostra cultura i els trets diferencials de la vila perquè tingui un esperit prou vigorós per colpir a les persones que venen a viure a Molins de Rei i vulguin integrar-se a la nostra manera de ser i de conviure.

Els altres dos factors claus del canvi que està experimentant la vila son la millora de l’espai públic i de la qualitat de vida a la vila. En els últims 4 anys, l’acció de l’Ajuntament ha anat encaminada a superar els dèficits i les mancances de l’espai públic i de serveis que pateix la vila. La situació ha millorat molt, la vila ha donat un gran salt endavant en aquests àmbits, tot i això, les noves exigències de la població ens obliguen a plantejar-nos nous reptes davant dels canvis que s’estan produint. És el moment de situar com a eix vertebrador de les polítiques municipals d’Esquerra la defensa del model republicà de municipi, amb l’objectiu d’aconseguir una vila més cívica, més cohesionada, més sostenible i amb la identitat reforçada.

11 de desembre 2006

2007, un any de gestes?

Acaba el 2006 i és hora de fer balanç, i més si tenim en compte que el 2007 hi ha eleccions muncipals. Per a Esquerra l'experiència de formar part del govern de la vila ha estat exitosa, i avui ja no es pot entendre l’Ajuntament, el govern municipal o fins i tot moltes de les coses que passen a la vila sense tenir en compte el paper central que juga Esquerra en la política local. La feina ben feta i com l'hem fet, ens permet afirmar amb seguretat que en el nou cicle electoral Esquerra passarà a ser el punt de trobada de molta gent de la vila, fet que ens permetrà fer un gran salt endavant i superar en escreix el número de regidors que tenim ara.

Enrere queden les conteses en que només els dos partits hegemònics de la vila tenien opcions d’assolir l’alcaldia. Sortosament la política local ja no es cosa de dos, hi ha un tercer actor, Esquerra, que s’ha fet el seu propi espai a la societat molinenca a base de seriositat, tenacitat, preparació, simpatia, il•lusió i amb la millor carta de presentació que es pot tenir avui en dia en política: la feina ben feta al servei de les persones i de la vila.

La gent d’Esquerra hem acumulat una important experiència en la gestió municipal. En aquest temps hem demostrat que es pot fer política des de la sinceritat, la transparència i escoltant a la gent. No en va, a les eleccions de 2003 ens vam presentar com l’Esquerra que escolta. També, hem demostrat estar a l'alçada davant el principal repte que teniem que superar amb nota, presidir l’Ajuntament des de l’Alcaldia, com també han estat a l'alçada els regidors de l'AM d'Esquerra davant el repte de fer entrar aire fresc a les regidories de serveis socials, joventut, gent gran, esports, reforma del mercat i centre vila, i cooperació.

Tot i això, La principal aportació d’Esquerra a l’Ajuntamemt ha estat la de donar estabilitat, seguretat i confiança al govern de la vila. Tres premises que no van existir en el mandat anterior, i sense les quals no s’hagessin pogut afrontar les decisions que han transformat la vila, en són exemples l’ampliació del servei de cura i atenció a la gent gran, els nous equipaments esportius, la construcció del nou Mercat i la reforma del centre vila, el recolzament com mai s’havi fet al món associatiu i cultural, el Pla d'equipaments socials i cívics, o les inversions als barris per millorar l’espai públic.

Tot i la important obra de govern d’aquest mandat, encara hi ha molta feina per fer a la vila. Per tant, hem de donar respostes a noves situacions i problemàtiques d’una societat cada cop més complexa: la gestió de l’espai públic, l’envelliment de la població, l'atenció a la dependència, el paper de l’educació, les polítiques de seguretat, la problemàtica de l’habitatge, l’impuls del comerç, la identitat de la vila, el reforçament del teixit associatiu, o la promoció de la vila. El 2007 en parlarem i molt d'aquests temes.

Que tingueu unes bones festes de nadal, i que el 2007 sigui un any de gestes.

01 de desembre 2006

Eleccions a Nicaragua

El Frente Sandinista de Liberación Nacional ha arribat de nou al govern de Nicaragua després d’haver guanyat les eleccions del 5 de novembre amb un 38% dels vots.

La victòria ha estat molt celebrada en les files sandinistes tot i que la correlació de forces en el Parlament els deixa en una situació delicada. Moltes de les propostes que el FSLN porta en el seu programa les haurà de pactar amb els dos partits polítics liberals (Alianza Liberal Nicaragüense –ALN-, amb el 29% dels vots, i el Partido Liberal Constitucionalista –PLC-, amb el 26% dels vots).

Les eleccions s’han realitzat amb una gran presència d’observadors internacionals, tant dels Estats Americans (OEA) com d’Estats Units i d’Europa. Aquests observadors han garantit que els comicis s’han desenvolupat de manera cívica i democràtica. Així mateix, molts observadors catalans s’hi han desplaçat degut a la gran vinculació que molts municipis catalans tenen amb municipis nicaragüencs arran dels agermanaments.

En la ciutat agermanada de Chinandega, els resultats han estat molt ajustats i la victòria ha estat per la Alianza Liberal per 700 vots de diferència vers el FSLN que ha quedat segon i el MRS ha estat la tercera força amb poc més de 3000 vots. Amb aquests resultats, a la ciutat de Chinandega ha guanyat l’esquerra. Els resultats en el departament de Chinandega han estat favorables al FSLN amb el 47% dels vots, sent la segona força la Alianza Liberal amb el 36% dels vots.

Un cop més expressao la meva satisfacció per la dinàmica democràtica de les eleccions i pel que sembla la fi del bipartidisme a Nicaragua, així com per la victòria del FSLN. Victòria que ha de portar a una millora del nivell de vida de totes les persones nicaragüenques, fent-los sortir de l’extrema pobresa en la que es troba més del 70% de la població del pais. I millorant la situació de vida de la infància i la joventud del pais, garantint-lis que puguin estudiar dignament fins a la fi dels seus estudis i que no hagin de realitzar treballs en condicions laborals més que precàries.