09 de juny 2006

El futbol sobre gespa artificial ja és una realitat a Molins de Rei


Com Alcalde, primer, i ara com a regidor d'Esports he treballat per fer possible que a Molins de Rei es pugui jugar a futbol sobre gespa artificial. Serà un salt qualitatiu molt important per a la pràctica del futbol, i segur que serà un revulsiu per a esport "rei"que a la vila practiquen unes 500 persones de totes les edats en els dos clubs que hi ha, el Recreatiu Incresa i el Molins de Rei.

A la Federació Obrera vaig participar en un col·loqui per parlar sobre la gespa artificial i com és el futbol sobre aquesta superfície. Els companys de taula varen ser en Josep Cinca, de l'empresa Polygras, i en Joaquim Rifé, jugador i entrenador del Barça. La gent que va assistir a l'acte va ser una combinació de persones implicades directament en el futbol molinenc i interessades en conèixer més coses sobre la gespa artificial, i persones que van voler estar amb un dels jugadors i entrenadors de més prestigi de la història del Barça. Val a dir, que en Rifé és el cinquè jugador que més cops ha portat la samarreta del Barça, i també, va ser l'entrador que va guanyar la històrica final de la Recopa d'Europa de Basilea de 1978.

En Cinca ens va explicar els origens i evolució de la gespa artificial en els últims anys, com es col·loca, el manteniment que necessita i les seves prestacions esportives, és a dir, el bot de la pilota, l'elasticitat, l'amortiguació i la velocitat de la pilota. Per altra banda, en Rifé ens va explicar com els nens i nenes que juguen sobre gespa tenen una millor tècnica i toc de pilota, i que en el joc s'imposa la tecnica a la condició físca.

Tots els ponents vam coincidir que el futur del futbol passa per la gespa artificial i que Molins de Rei disposarà d'unes de les millors instal·lacions de Catalunya per a la pràctica del futbol. Esperem que aquesta obra sigui un revulsiu per a la pràctica esportiva de la vila, amb aquesta idea ho fem i estem convençuts que els dines destinats a l'esport base són els més ben gastats possibles.

Molins de Rei és i serà una vila esportiva, aquesta és una de les meves prioritats i de mica en mica, però sense pausa, estem posant la vila en el lloc que li correspon en instal·lacions esportives de qualitat.

Víctor Puntas i Alvarado
Regidor d'Esports