27 de juliol 2006

El bus arriba a la Pau, Sant Bartomeu, La Rierada, Vallpineda i La Floresta


Com Alcalde de la vila vaig impulsar la visita al barris dos cops l'any amb l'objectiu d'explicar les actuacions i projectes del govern municipal, i també, recollir les queixes, suggeriments i opinions dels veïns i veïnes. La primera d'aquestes trobades amb la gent dels barris de muntanya es va centrar en la possibilitat de fer arribar el bus, i connectar amb aquesta línia l'estació de RENFE de la vila amb l'estació de Ferrocarrils Catalans de La Floresta.

Aquell dia vaig de haver de dir davant de més 100 persones que en aquell moment l'ampliació del bus no era possible, doncs el pressupost municipal no ho podia assumir i s'havia d'estudiar els costos, el servei i posar-se d'acord amb el Departament de Política Territorrial i l'Ajuntament de Sant Cugat. Tot i això, em vaig comprometre a estudiar-ho i a posar el servei en funcionament el més aviat possible.

En el Ple de juliol es va aprovar la posada en funcionament d'una nova línia de bus que començarà a circular el mes de setembre. Unirà l'estació de RENFE amb la de Ferrocarrils de la Generalitat de La Floresta. El cost del nou servei serà de 90.000€/any a càrrec de l'Ajuntament de Molins de Rei, tot i que treballarem per obtenir alguna subvenció de la Generalitat.

Es tracta d'un mini-bus de 16 places que funcionarà de dilluns a divendres i que tardarà uns 30 minuts en completar el recorregut. La primera sortida diària cap a La Floresta serà a les 7:30h del matí, i la primera sortida de La Floresta cap a Molins de Rei serà a les 8:00h. L´últim viatge serà a les 8:00h del vespres. Aquesta línia també arribarà a La Pau i tindrà parada al cementiri, tanatori, deixalleria i centre de recursos logístics.

Per part de l'Ajuntament s'ha fet un gran esforç econòmic per tirar endavant aquest servei, ara només falta que la gent que va reivindicar, amb raó i insistència, l'arribada del transport públic als barris de muntanya l'utilitzi habitualment. Des de l'Ajuntament farem el seguiment necessari per millorar el servei i adaptar-lo a la demanda. Un cop més el govern municipal ha demostrat que té capacitat per donar resposta a les demandes de la ciutadania, i vull recordar que aquesta demanda la vam recollir en els actes als barris, una proposta de l'AM d'Esquerra que ha donat molts bons resultats.
Amb aquesta bona notícia començo les merescudes vacances d'estiu, el retorn serà apassionant però aixó ho deixo pel setembre. Bones vacances d'estiu.

4 Comments:

At dissabte, de juliol 29, 2006 8:45:00 a. m., Anonymous Anònim said...

Felicitats, que les institucions aposteu pel transport public, es una bona noticia. Ara, nomes queda que els possibles usuaris el fagin servir y que no s'hagui de tancar per falta de passatgers, la gent està massa acostumada a agafar el cotxe. Jo potser algun dia aniré caminat fins a la Floresta i l'agafaré per tornar.
Endevant i fin aviat.

 
At dissabte, de juliol 29, 2006 9:06:00 a. m., Anonymous Anònim said...

Hem sembla molt be que tinguis un blog com ara te molta gent, però et rocomanaria fer-lo en un lloc on s'usi la nostra llengua, com per exemple sophera.com, ja que estas en un partit que es abanderat en aquesta questió,

 
At divendres, de setembre 29, 2006 12:43:00 p. m., Anonymous Anònim said...

ELs primers en entrar una moció sobre aquest punt van ser els socialistes de Molins de Rei.
Me n'alegro que els hi feu cas.

 
At dimecres, de desembre 20, 2006 1:20:00 a. m., Anonymous Anònim said...

Una iniciativa fantàstica. Però demà necessito anar a Sant Cugat i per ara no he aconseguit planejar la ruta per falta d'informació.
A la web només hi figuren de les 2 línies principals del MolinsBus.
Que a part de la poca informació, fa el mal efecte de ser una web abandonada i d'estar poc al dia amb el servei al ciutadà.
Felicitats pel Blog, tan de bo tots els politics tinguessin aquestes idees d'aproximació al ciutadà.

 

Publica un comentari a l'entrada

<< Home