11 d’octubre 2006

Suport a Amnistia Internacional en la campanya contra de la Pena de Mort

"La Comisió de Drets Humans de les Nacions Unides ha instat a l'Iran a aturar les execucions de menors d'edat, i denuncia que al Vietnam la pena de mort s'aplica en casos de delictes econòmics no violents"

Ahir, 10 d'octubre, vaig signar el manifest d’Amnistia Internacional en motiu del Dia Mundial contra la Pena de Mort. L’informe anual d’Amnistia Internacional diu que almenys 2148 persones van ser executades l’any 2005 en 22 països del món. L’organització reclama que la Constitució Espanyola prohibeixi expressament la pena de mort i que el govern ratifiqui el protocol 13 del Conveni Europeu de Drets Humans pel qual es vol convertir Europa en una zona lliure de la pena capital

La signatura la vaig fer a la taula que Amnistia Internacional va posar el passat 10 d’octubre davant l’Ajuntament de la vila de Molins de Rei. Per altra banda, em vaig comprometre a enviar unes cartes als Presidents de les repúbliques de Bielorrusia, del Vietnam, Kyrgyzstan, Uzbekistán i l’Iran on encara existeix la pena de mort.